Stalen trappen

Stalen trappen worden op maat gemaakt volgens de afmetingen van u situatie.

Structuren

Afhankelijk van het model kan de structuur van de trap uitgevoerd worden in meerdere materialen, zoals staal, inox of aluminium. (Profielen uitgesneden en gecentreerd, geplooide platen en uitgesneden met zuurstof plasma of vortex/stikstof. Lassing halfautomatisch en TIG)
houten trede

Treden in hout

Deze treden kunnen in verschillende houtsoorten gemaakt worden. Gelamelleerde Beuk: massief hout vervaardigd van gelijmde lamellen. Lichte neutrale kleur. lroko Kambala: zwaar massief hout (850gr) goed schokbestendig. Kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Verdonkert met het licht tot een havanna bruin. Donker hout heeft minder onderhoud nodig dan licht hout omdat het minder snel afslijt. Esdoorn: zwaar hout. Goed bestendig. Zeer lichte kleur.Gelamelleerde eik: massief hout vervaardigd van gelijmde lamellen. Warme kleur.Houten trede zijn los te verkrijgen alleen in de dikte maat 38mm.
Stalen trede

Treden in metaal

Voor sommige modellen kunnen er metalen treden gemaakt worden. Effen ijzeren plaat van 4mm dikte Aluminium getraande plaat IJzeren getraande plaat Roosters in gegalvaniseerd staal (30x30mm) Geperforeerde ijzeren plaat (enkel voor rechte treden)
De overlapping van twee treden, bij rechte en gemengde modellen, is 40 of 50mm. Aankomsttreden en bordessen. De laatste trede is altijd een geïntegreerd deel van de trap en heeft een neus van minimum 40mm. Deze trede kan vervangen worden door een bordes in metalen structuur en met een bedekking die identiek is aan de treden.


Bevestigingen stalen trap

Bevestigingen onderaan: de afmetingen van de grondplaat zijn altijd aangepast aan het te dragen gewicht. De bevestigingen van de grondplaat met keilbouten, gebeurt met voorkeur op de betonstructuur voor de laatste deklaag. Niettemin is het altijd mogelijk om een trap mooi te plaatsen op een bestaande ondergrond. Bevestigingen bovenaan: deze is natuurlijk voor ieder geval apart aangepast en gebeurt meestal in de draagbalken. Bevestigingen zijkant: bepaalde modellen (behalve draaitrappen) hebben een zijmuur nodig om de trap te bevestigen.

Afmetingen van het trapgat

De trap is altijd 50mm van de omringende muur verwijderd. Daardoor kunnen eventuele fouten in het bezetwerk opgevangen worden, is het makkelijker de muren te schilderen en het geluid geleidt minder goed. En kunt u nooit klem komen te zitten met uw vingers tussen de muur en de trapleuning.

Berekening van een draaitrap

Voorbeeldberekening voor een trapgat van 1600 x l600mm en een hoogte van vloer tot vloer van 2800mm. Maten voor nieuwbouw trappen na 2003. De hoogte tussen 2 treden moet normaal tussen de 175 en 195 mm liggen. Dus bij 2800mm verkrijgt men 15 treden van 186,7 mm. Trap maten voor renovatiebouw voor 2003. De hoogte tussen 2 treden mogen maximaal 220mm zijn. Bij 2600mm verkrijgt men 13 treden van 200mm. Wilt u meer weten over het trappen bouwbesluit klik dan op trappen bouwbesluit.pdf  zoek naar(Afdeling 2.5. Trap 2.5.1. Nieuwbouw) of naar ( 2.5.2. Bestaande bouw) Een ruimte van 50mm is te voorzien tussen de trap en de aanpalende muren. Dus bij een opening van 1600xl600mm kan je een trap met maximale diameter van 1500mm plaatsen.
Kies op de bijgaande tekeningen het aantal treden voor een volledige ronde (360 ). Bijvoorbeeld voor een diameter van 1500mm zijn dat 16 treden van 22,5 per volledige ronde. De maximale hoek van het bovenste bordes is eveneens aangegeven. In dit geval is het 112,5 , wat overeen komt met 5 treden van 22,5 . Als er geen bordes voorzien is, moet men altijd een minimum van 11 treden vrijhouden voor de doorgang van het hoofd.Diameter              1400 - 1700
Opening               1500 - 1890
Treden per 360     16
Angle                   22.5
bordes max.         112.5 (5x22.5 )
Berekening wenteltrapBerekening wenteltrappen

BEL: 0343592770

Vertaal/Translate